Online folder zelf maken

Er zijn verschillende softwarepakketten en programma's om zelf een online folder te maken. Het voordeel van een digitale folder zelf maken is natuurlijk dat u alles zelf in de hand houdt en dat de kosten laag zijn. Het nadeel van een digitale brochure zelf maken is dat u eerst de software moet bestuderen, installeren en evt updates moet bijhouden. Ook kunt u, indien u zelf niet beschikt over voldoende programmeerkennis geen aanpassingen doen op de digitale folder software.

Zelf folder maken met Issuu

Op de website van Issuu kun je zelf een online folder maken dmv het uploaden van een PDF file. Issuu maakt deze folder dan tot een online folder. Met het simpel kopieeren van de code kun je de folder dan makkelijk in je website plakken. Zie hieronder een voorbeeld folder.

Flash page flip

De software van Flash Pageflip is het mogelijk uw eigen online folder te maken. De software is in het Engels en voor de meest uitgebreide versie heeft u wel een beetje programmeerkennis nodig. De goedkoopste versie is gratis software, maar heeft ook beperkte mogelijkheden, de gratis versie heeft bijvoorbeeld geen zoomfuncties. De meest uitgebreide versie kost rond de 100 dollar. Er blijft echter een kleine verwijzing naar Flash Pageflip in de software zitten.

Dynamic Pageflip

Hele bekende en gratis software voor het maken van een online folder is Pageflip. De gratis versie is een uitgeklede versie van de dynamische versie van de online folder software, die al verkrijgbaar is vanaf 25 euro.